Bedrijf + School

NIOZ

Aangeboden activiteiten

Basisonderwijs Algemeen secundair onderwijs Technisch & beroepsgericht onderwijs Hoger onderwijs
Bedrijfsbezoek
Gastles
Snuffelstage voor leerlingen
Docentstage
Technische werkopdrachten Onderzoek -en ontwerpopdrachten

Beschrijving bedrijf

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) doet vanuit Texel en Yerseke zeeonderzoek in binnen- en buitenland. Er wordt onder andere onderzoek gedaan op het terrein van biologie, fysica, chemie en geologie.

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee, en al dat water heeft een belangrijke invloed op de kringloop van voedsel en het klimaat. Zeeonderzoek draagt bij aan de kennis over hoe de mens op een duurzame manier met de planeet om kan gaan. Het NIOZ doet bijvoorbeeld experimenten met de kweek van zeewier en zoutwateralgen voor voedsel, medicijnen en biobrandstof. Het werk in diepe oceanen levert veel praktische kennis op voor de offshore. Daarnaast test het NIOZ installaties voor zuivering van ballastwater in de scheepvaart.

Het NIOZ beschikt over eigen schepen, gespecialiseerde laboratoria en technische werkplaatsen waar innovatieve apparatuur wordt ontwikkeld en gebouwd. Het NIOZ zoekt steeds naar nieuwe samenwerkingsverbanden met onderzoeksinstituten, universiteiten en bedrijven.

Beschrijving activiteiten

Bedrijfsbezoek is alleen geschikt voor WO niveau en kan alleen ingepland worden als het binnen het tijdsbestek bij NIOZ past.  

Contacteer dit bedrijf

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*